El kell távolítanom a myomát, mielőtt újból teherbe esnék? [Szakértői tanács]

Egy hónappal ezelőtt vetélésem volt a terhesség 10. hetében, és kürettáltam. Az eljárás után minden rendesen meggyógyult. Tegnap a nőgyógyásznál voltam (egy másik, mert az orvosom szabadságon van), és egy 19 mm-es myomát észlelt a méh üregében. Mi van ilyen helyzetben: át kell-e vennem egy eltávolító műtétet a következő teherbeesési kísérlet előtt? Az első vetélés oka a kardiolipin antitest volt. 23 éves vagyok, férjemmel nagyon szeretnénk ezt a gyereket.

Ha a myoma kidomborodik a méh üregébe, és vannak technikai lehetőségek, akkor jobb eltávolítani. Ha a méhüreg megfelelő alakú, akkor nem igényel kezelést.

Ne feledje, hogy szakértőnk válasza informatív, és nem helyettesíti az orvos látogatását.

Barbara Grzechocińska

Adjunktus a Varsói Orvostudományi Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati ​​Tanszékén. Magánszemélyként elfogadom Varsóban az ul. Krasińskiego 16 m 50 (a regisztráció minden nap elérhető 8 és 20 óra között).

Címkék:  Szex Étrend-És Táplálkozás Távozáskor 

Érdekes Cikkek

add